31 Mayıs 2013 Cuma

Kıymalı Yaprak Sarması


Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 90 dk
Pişirme : 60 dk
Malzemeler- 350 Gr Asma Yaprağı 
- 2 Adet Domates 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 250 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Tuz 
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı 

Ballı Havuçlu Kek


Genel BilgilerKategori : Kek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 70 dk
Malzemeler- 8 Yemek kaşığı Bal 
- 2 Adet Elma 
- Çeyrek Su bardağı Hazır Kahve 
- Yarım Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 1 Çay kaşığı Karbonat 
- 1 Yemek kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
- 2 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında Tuz

Avokado Salatası


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri, Diyet Yemek TarifleriMalzemeler- 2 Adet Avokado 
- 1 Adet Greyfurt 
- 1 Tutam Roka 
- Kararında Karabiber, Limonun Suyu, Tuz, Zeytinyağı

28 Mayıs 2013 Salı

Püreli Tavuk


Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 2 Dal Biberiye 
- 20 Gr Kaşar Peyniri 
- 1 Çorba Kaşığı Kekik 
- 3 Adet Patates 
- 1 Çay bardağı Süt 
- 2 Çorba Kaşığı Tane Karabiber 
- Yarım Adet Tavuk Göğsü 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 

Ekşili Çorba


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 20 dk
Pişirme : 40 dk
Köftesi İçin- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- Yarım Kg Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Kahve Fincanı Pirinç 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 2 Çorba Kaşığı Un 

Soslu İşkembe Çorbası


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 120 dk
Pişirme : 100 dk
Malzemeler- Yarım Kg İşkembe 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 10 Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Süt 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 1 Çorba Kaşığı Tuz 
- 1 Çorba Kaşığı Un 

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Pratik Mantar Dolması

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 120 Gr Kaşar Peyniri 
- 20 ml Krema 
- 12 Adet Mantar 
- 45 ml Sıvı Yağ 
- 100 Gr Sucuk 
- 100 Gr Yeşil Soğan 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı

Diyet Makarna

Genel BilgilerKategori : Makarna Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Adet Brokoli 
- 1 Adet Havuç 
- 1 Paket Makarna 
- Kararında Bezelye, Kuru Soğan

Peynirli ve Fesleğenli Gül Börek

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 100 ml Eritilmiş Yağ 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 4 Adet Yufka 

24 Mayıs 2013 Cuma

Ev Yapımı Ketçap


Genel BilgilerKategori : Sos Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Defne Yaprağı 
- 2 Adet Domates 
- 6 Adet Karanfil 
- 3 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 5 Diş Sarımsak 
- 1 Su bardağı Sirke 
- 1 Çay kaşığı Tarçın 
- 3 Çay kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 

Karışık Dolma


Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 40 dk
Malzemeler- 2 Adet Dolmalık Kabak 
- 4 Adet Dolmalık Kırmızı Biber 
- 4 Adet Dolmalık Yeşil Biber 
- 4 Adet Domates 
- 2 Adet Patlıcan 
- Kararında Karabiber, Tuz

23 Mayıs 2013 Perşembe

Fırında Patatesli Tavuk


Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 60 dk
Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 1 Adet Domates 
- 1 Kg Patates 
- 1 Kg Tavuk Baget 
- Kararında Karabiber, Kekik, Kimyon, Kırmızı Toz Biber, Tuz

Mantarlı Tavuk


Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Su bardağı Konserve Mantar 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 1 Su bardağı Sıcak Su 
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 12 Adet Tavuk Baget 
- 2 Çay kaşığı Tuz 

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Hünkarbeğendi


Malzemeler:

500 gram kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates
Yeteri kadar sıcak su
Tuz, karabiber
Beğendi için: 5 adet patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri 
Tuz, karabiber
Süslemek için: 1-2 dal kekik

Çiğ Köfte


Malzemeler:

300 gram ince siyah bulgur
1 adet soğan
8 diş sarmısak
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincan pulbiber
Tuz, kimyon, karabiber,
köfte baharatı
2 adet domates
Yarım kg çiğ köftelik kıyma
Bir demet maydanoz
8 adet taze soğan
Yarım kahve fincanı sıvınyağ 

YAPILIŞI:

Oval derin tepsiye bulguru alıp, salça, tuz ve diğer baharatlarla yoğurun. Çok ince kıyılmış soğan ve sarmısağı da ekleyip, yoğurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ekleyip, yarım saat daha yoğurun. Kıymayı üçe bölerek, 15'er dakikalık aralarla köfte hamurunu yoğurdukça ilave edin. Son olarak taze soğan ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, sıvıyağ ile beraber karıştırın. Elinizle köfte hamurundan parçalar koparıp, sıkarak servis tabağına koyun. Yeşillikle servis yapın. 

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Usta Kebabı


Malzemeler:

200 gram satırda çekilmiş kuzu eti (but ve kaburga birlikte)
Biftek (pastırma şeklinde dilimlenmiş)
Az miktarda satırla kıyılmış kuyruk yağı
1 adet kök kırmızı biber (satırla kıyılmış)
1 adet sivri biber
1 diş sarmısak
Az miktarda isot, kekik, nane, kimyon, karabiber, yedi baharat karışımı 

Ciğer Kavurma


Malzemeler:

1 adet kuzu ciğeri
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1'er adet patlıcan ve kabak
2'şer adet patates, havuç ve domates 
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, kekik, pulbiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

Sac Kavurma


Malzemeler:

1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 çay bardağı sıvıyağ+1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
250 gram sivri biber
Tuz, karabiber

14 Mayıs 2013 Salı

Rezeneli Kuzu Eti


Malzemeler

Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg taze rezene
Yeteri kadar su, tuz

10 Mayıs 2013 Cuma

Labneli Patlıcan Salatası


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Marka : Pınar Yemek Tarifleri
Porsiyon : 2
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- 2 Adet Kırmızı Biber 
- 200 Gr Labne Peyniri 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 2 Adet Patlıcan 
- 2 Diş Sarımsak 
- Yarım Tatlı kaşığı Tuz 
- 2 Adet Yeşil Biber 
- 2.5 ( 5/2 ) Yemek kaşığı Zeytinyağı 

Meyve Salatası


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 150 Gr Ahududu Kırmızı 
- 2 Adet Armut 
- 5 Çorba Kaşığı Bal 
- 2 Adet Elma 
- 2 Adet Kivi 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 2 Adet Muz 
- 2 Adet Şeftali 

Roka Salatası


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 2
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 2 Adet Domates 
- 1 Adet Limon 
- 2 Demet Roka 
- 2 Diş Sarımsak 
- 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı 

Mantar Salatası


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- Çeyrek Demet Dere Otu 
- 2 Adet Haşlanmış Kırmızı Biber 
- 3 Çorba Kaşığı Haşlanmış Mısır 
- 6 Adet Kornişon Turşu 
- Çeyrek Adet Limonun Suyu 
- Yarım Kg Mantar 
- Çeyrek Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Tuz

Meyveli Salata


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Arda Türkmen
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 1 Adet Armut 
- 1 Avuç Ceviz 
- 1 Adet Elma 
- 1 Adet Kırmızı Lahana 
- 0.17 ( 17/100 ) Adet Lahana 
- 1 Tutam Taze Nane 
- 1 Adet Turp 
- Kararında Taze Fesleğen

Patates Salatası


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Haşlama Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- 1 Tutam Maydanoz 
- 1 Yemek kaşığı Mayonez 
- 4 Adet Patates 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Kase Yoğurt 
- Kararında Tuz

Patates Borani


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Haşlama Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 2 Yemek kaşığı Mayonez 
- 5 Adet Patates 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Kase Yoğurt 
- Kararında Tuz

Köy Çorbası


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Adet Havuç 
- Yarım Kahve Fincanı İnce Bulgur 
- 1 Adet Patates 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Su, Tuz

Pancar Çorbası


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 25 dk

Yoğurtlu Buğday Çorbası


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk

Patlıcan Kebabı (videolu)


Malzemeler:
3 tane patlıcan
300 gram yağsız dana kıyma
1 tane orta boy soğan
3-4 sivri biber
4 diş sarımsak

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Kilis Tavası

Malzemeler

  • 3 Adet patates
  • 3 Adet kuru soğan
  • 1/2 Kilo kuzu kıyması
  • 4 Adet yeşil biber
  • 1 Kaşık (Yemek Kaşığı) biber salçası
  • 5 Kaşık (Yemek Kaşığı) sıvıyağ

Buğday Çorbası


 Malzemeler ( 5 kişilik)

  • 1 Bardak aşurelik buğday
  • 3 Bardak yoğurt
  • 3 Kaşık (Yemek Kaşığı) margarin
  • 7 Bardak etsuyu
  • 1 Kaşık (Tatlı Kaşığı) nane
  • 1 Adet kuru soğan