30 Nisan 2013 Salı

Mercimek Çorbası



Malzemeler
1/2 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı margarin
1 iri boy soğan

Arabaşı Çorbası




Hamur malzemesi 6 büyük su bardagı su, 1 büyük su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz.
Malzemeler
  • 1 büyük tavuk,
  • 1 adet soğan
  • 1 kahve kaşığı karabiber

Ezogelin Çorba





Malzemeler
  • 2 Havuç
  • 1 Kuru sogan
  • 1/4 Su bardağı pirinc

Domates Çorbası



domates corbası1 Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler:
5 adet normal boy domates
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin (tereyağı ile daha lezzetli olabilir)
isteğe göre kaşar peyniri
tuz yada 1 adet et bulyon bulyon lezzeti arttırır :)
Domates Çorbası Nasıl Yapılır?
1- Domatesleri soyup rendeleyin imkanınız varsa rondodanda geçirebilirsiniz.
2- Margarin ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten sonra isterseniz 2 yemek kaşığı salça ( domates) ekleyin.
3- Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
4- Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü ve 4 su bardağı suyu ilave edin. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
5- Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha kısık ateşte pişirip ocağı kapatın.
Rendelenmiş kaşar ile daha lezzetli olabilir.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Kremalı Mantar Çorbası


mantar çorbası Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

  • 250 gr taze mantar
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
    Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suyun içerisinde bekletmenizi tavsiye ediyoruz.
Margarini tencerede kısık ateşte eritin. Mantarları limonlu sudan alıp margarine ekleyin ve kavurun. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Süt ile unu bir kapta çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.Çorbayı kaselere paylaştırıp maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Havuç Çorbası


havuç çorbası Havuç Çorbası Tarifi

Malzemeler
  • 2 Adet (Orta Boy) Havuç
  • 1 Adet (Orta Boy) Patates
  • 1 Adet (Orta Boy) Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 6 Su Bardağı Su
  • 3/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Çay Bardağı Süt
  • Tuz, Karabiber
Yapılışı
  • Havuç, patates, soğan ve sarımsakları irice doğrayın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pişinceye kadar kaynatın.
  • Karışımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar parçalama işlemi yapın. Bu aşamada tuzunu ekleyin.
  • Süt ekleyerek, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
  • Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. 4-5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra kara biber ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Yoğurt Çorbası


yoğurt çorbası Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler
  • 6 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Et Suyu
  • 4 Su Bardağı Yoğurt
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yumurta
Yapılışı
  1. Öncelikle haşlamış olduğunuz et yada tavukları ayrı bir tabağa alın. Haşlama suyunuz önceden yapılmış ve soğuk ise kaynatın.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta’yı blender yardımı ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvama getirin.
  3. Kaynayan et suyundan bir bardak kadar alın, karışıma ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kaynamakta olan et suyuna karışımı azar azar yedirin (Bu işlemi yaparak, yoğurdun kesilmesini önlemiş oluyoruz.) ve kısık ateşte 20 dk. kadar karıştırarak pişirin.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Tarhana Çorbası


tarhana çorbası Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana çorbası soğuk kış günlerinizde en az ilaç kadar etkili doğal bir çorba tarifidir.Kış günlerinde evimizden eksik olmayan geleneksel bir çorba türüdür.
Gerekli malzemeler:
  •     4 çorba kaşığı tarhana
  •      1 çorba kaşığı sıvı yağ
  •      1 çorba kaşığı domates salçası
  •      1 bardak su
  •      4 bardak et veya tavuk suyu
  •      1 diş dövülmüş sarımsak
  •      damak tadınıza göre tuz ilave edin.
Tarhana, Türk’ler tarafından bulunan ilk hazır çorçba türüdür.Ana malzemeleri başlıca soğan,domates,biber,yoğurt ve un olan tarhanının yapılışı yöreden yöreye farklılıklar gösterdiğini söyleyebilirim.
Kimi insanlar malzemelerin tamamını çiğ olarak kullanıyor, kimisi pişirdikten daha sonra yoğurt ve un ilave ederek hazırlıyor tarhana hamurunu. Bazı yörelerde hamur hemen kurumak üzere dökülüyor, bazılarında ekşimeye bırakılıyor. Tarhana otlusu, acılısı, nohutlusu, un tarhanası, göce tarhanası… Şunu bilmeniz de fayda var nasıl yapılırsa yapılsın şifa var tarhanada.
Pişirme yöntemi olarak, diğer hazır çorba pişirme yöntemlerinden bir fark yok. Bir litre su (et suyu) için yaklaşık dört çorba kaşığı tarhana, bir çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı yağ ve tuz ilave etmeniz yeterli. Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp, karıştırmaya devam ederek pişirmek; en kolay tarhana pişirme şeklidir.
Bunları bilmenizde dikkat etmenizde yarar var…!
1- Tarhanayı bir bardak su ile ıslatmanız lezzet katacaktır.
2- Yağı ve sarımsağı tencereye alın ve hafifçe kavurmanızda fayda var.
3- Salçayı ilave edin, bir iki kez çevirin ve et suyunu ilave edin.

Kolay Gelsin
Afiyet olsun :)

Çoban Böreği


Çoban Böreği

Malzemeler
500 gr.Koyun kıyması
800 gr. Patates
1 adet Havuç
1 çorba kaşığı Sıvı yağ
Süt 1 çay bardağı
Kekik 1/2 çay kaşığı
Kaşar peyniri (taze) 50 gr.
Karabiber
1 su bardağı Et suyu
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 adet Soğan
Un 2 çorba kaşığı
Kuru biberiye 1/2 çay kaşığı
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Tuz 
 

Tarif
Soğan ve havucu yemeklik doğrayın. Bir tavaya sıvı yağı koyup soğan ve havuçları 5-8 dakika kavurun. Kıymayı tavadaki soğan ve havucun içine boca edip tahta kaşıkla kıymayı ezerek hepsini 10 dakika kadar karıştırın. İçine unu, et suyunu, biberiye, kekik ve salçayı koyun, üzerine karabiberi de ektikten sonra 15 dakika suyunu çekmeye bırakın. Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve patatesleri başka bir kaba aktarın. İçine tereyağ ve sütü ekleyerek patatesleri püre haline getirin. Taze kaşarı rendeleyip içine karıştırın ve bir tutam tuzu ekin. Bu arada suyunu çekmiş olan kıyma karışımına da bir tutam tuz atın. Borcam oval tepsiye kıyma karışımını boca edin, ve üzerine patates püresini yayın. Önceden 200 c’ye kadar ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzeri hafif kahverengileşinceye kadar tutun.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Paçanga Böreği


Paçanga Böreği

Malzemeler
Malzemeler : 2 Adet yufka 150 gr pastırma 200 gr rende kasar 1 Adet domates 1 Adet Çeliston biber 1 Tutam maydanoz Kızartmak için sıvı yağ

Tarif
Hazırlanışı : Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Peynirli Börek


Peynirli Börek

Malzemeler
Malzemeler: 4 adet yufka 1 adet yumurta 1–1,5 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ İç malzemesi için: 250 gr. beyaz peynir Maydanoz

Tarif
Yapılışı: Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın (Ben porselen tepside yaptığım için kullanmadım, tepsiyi sıvı yağ ile hafifçe yağladım) ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün. Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin. En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın. Kalan sostan üzerine sürün ve çörek oyu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Talaş Böreği


Talaş Böreği

Malzemeler
Malzemeler: 10 adet milföy hamuru, 150 gr pastırma 150 gr kaşarpeyniri 1 yumurta 3 yemek kaşığı susam

Tarif
Yapılışı: Kaşar peynirini rendeleyin, pastırmayı ince ince kıyın ve iki malzemeyi harmanlayın. Yumuşayan mlföylerin ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Patatesli Arnavut Böreği


Arnavut Böreği (patatesli)

Malzemeler
Malzemeler: 500 gr un 1 paket instant maya tuz 150 gr margarin ½ su bardağı sıvı yağ İç Malzemesi: ½ kg patates 1 adet kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Kırmızı biber, tuz Karabiber

Tarif
Hazırlanışı: Bir kabın içerisine Un elenir üzerine tuz ve maya ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur 12-14 beze yapılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun üzerine eritilmiş ve sıvı yağ konulmuş karışımdan 1-2 yemek kaşığı konularak katlanır. Hamurların 6-7 tanesi birbirinin içine katlanarak bir hamur elde edilir. Diğer kalan bezelerde aynı şekilde yağlanıp bir hamur daha ede edilir. Elde edilen yağlı hamurlar dinlendirilir. Bu arada böreğin içi hazırlanır. Patatesler rendelenir,üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğan konulup kavrulur. Bu arada dinlenen hamurlardan bir tanesi fırın tepsisi büyüklüğünde açılıp yağlanan tepsiye yayılır. Üzerine hazırlanan iç konulur. İkinci parçada aynı şekilde açılıp için üzerine konulur ve alttaki parça üstekinin üzerine gelip kenar yapacak şekilde kapatılır. Üzeri iyice yağlanıp sıcak fırında nar gibi kızartılıp sıcak servis yapılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Kıymalı Gül Böreği


Kıymalı Gül Böreği

Malzemeler
İç malzeme : 300 gram kıyma 3 soğan 7-8 adet yeşil biber 2 iri domates rendesi Tuz, karabiber, kırmızı pul biber Malzemeler: 3 yufka 1 yumurta

Tarif
Yapılışı: Tavada soğan ve yeşil biber sotelenir ama diri iken kıyma ilave edilir. Kıyma kavrulurken içine domates rendeleri ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek soğumaya bırakılır. Yufka tezgaha yayılır Ortadan ikiye kesilir, kıymalı harç üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsinin ortasına gül şeklinde dolanır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. Üzerine yumurta sürülür, istenirse çörek otu ve susam serpilebilir. 200 derecede 35-40 dakika pişirilir.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Yalancı Su Böreği


Yalancı Su Böreği

Malzemeler
10 adet yufka 300 g orta yağlı beyaz peynir 1 yumurta Maydanoz

Sos için:

1.5 su bardağı süt 2 şişe (500 ml) soda 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı teremyağ


Tarif
Önce tepsi teremyağ ile yağlanır. Daha sonra 1 tam yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yerleştirilir. Soda, süt, teremyağ karışımından oluşan sos yufkanın üzerine bir iki kepçe dökülür. Daha sonra bir tam yufka kenara ayrılır. Kalan yufkalar parçalar ayırılır. Yapılan her kata bir parça sos dökülür. Peynirler ufalanır ve içlerine kıyılımış olan maydanozlar katılır. Böreğin orta kısmına gelindiğinde peynir ile kıyılmış maydanoz karışımı tüm kata yayılır. Üstüne kalan yufkalarla kat oluşturma işlemine yufkalar bitene kadar devam edilir. Ayırdığımız tam yufka böreğin en üstüne koyulur, üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve 10 dk oda sıcaklığında bekletilir. Önceden 190 derece ısıtılmış fırına verilir.

Kolay gelsin 
Afiyet olsun :)

Sigara Böreği


Sigara Böreği


Malzemeler
250 gr. Beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
2 adet yufka 
 

Tarif
Peyniri iyice ezin üzerine kıydığınız maydanozu ekleyin ve karıştırın. Sonra yumurtaları da katın. Hepsini harmanlayarak karıştırmaya devam edin. Peynirlerin büyük parça¬lar halinde kalmamasına dikkat edin. Yufkaları dörde katlayın. Eşit büyüklükte üçgen şeklinde parçalara kesin. Bunları teker teker alın. Geniş kısmına hazırladığınız içten biraz koyun. Kenarlarını için üstüne katladıktan sonra, yukarı doğru rulo gibi sarın, ince uca biraz su sürün ve böreğe yapışmasını sağlayın. Bütün parçaları bu şekilde hazırlayıp kızgın bol yağda 2-3 dakika altın rengini alana kadar kızartın ve soğutmadan servis yapın.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Croissant



Croissant

Malzemeler
500 gr. un, 15 gr. kuru maya, 90 gr. şeker, 1 5 gr. tuz, 300 ml. ılık süt, 340 gr. tereyağı, 1 yumurta (2 çorba kaşığı suyla çırpılmış).

Tarif
Unu, tuzu, şekeri, sütü, mayayı bir çırpma kabına koyup yavaş devirde 8-10 dakika karıştırın.Bir cam kaseyi hafifçe unlayıp hamuru top halinde kasenin içine koyun. Üstünü örtüp iki saat kadar dinlendirin.50 cm. kadar bir streç filmi tezgaha açın, tereyağı ortasına yerleştirip, üstünü ikinci bir streç filmle kapatarak parmaklarınızla tereyağını yayın.Bir merdane yardımıyla 20/25 cm. genişliğinde açın ve buzdolabında 30 dk. soğumaya bırakın.Hamuru tekrar unladığınız tezgaha alın ve tereyağını hamurun tam ortasına yerleştirip uç kısımlarını örtecek şekilde yayarak kapatın.Merdane yardımıyla hamuru tekrar açıp üçe katlayın ve streçleyip 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayıp son işlemden sonra hamuru bir gece buzdolabında dinlendirin.Artık croissant'larınızı hazırlayabilirsiniz: Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Dikdörtgen olacak şekilde 0.5 cm. kalınlığında açın. Bir bıçak yardımıyla kenarlarını düzeltin ve birbirine eşit üçgenler kesin. Kestiğiniz üçgenleri sıkı bir şekilde, tabandan sivri uca doğru sarın.Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye dizin. Tepsiyi büyükçe bir torbanın içine koyup 30 dakika dinlendirin.Suyla çırpılmış yumurtayı üstlerine sürün ve önceden 190°C ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Servis Önerisi: "Pain au Chocolat" için farklı yapacağınız tek şey, hamuru üçgen değil dikdörtgen kesip ortalarına çikolata koymak; diğer tüm işlemler birebir aynı.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)


Çiğ Börek


Çiğ Börek tarifi


Malzemeler 
4 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı (silme) tuz
Su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
Yarım çay bardak su


Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.

Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.

Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.

Kolay gelsin 
Afiyet olsun :)

Patatesli Kol Böreği


Patatesli Kol Böreği tarifi


Malzemeler 
150 gr. Tereyağı
4 adet Soğan
4 adet Yufka
1 kg. Patates
Tuz
Karabiber

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup para şeklinde doğrayın. Tereyağının yarısını bir tavada eritin, soğanları yağda öldürün, paatatesleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Bir fırın tepsisinin dibini yağlayın. Yufkaların bir ucunu harçla doldurun, kıvırarak kalem gibi sarın. Rulo yaptığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Kalan yağı eritip tepsideki yufkaların üzerine gezdirin. 180 C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Ispanaklı Börek


ıspanaklı börek aşamaları Ispanaklı Börek Tarifi


MALZEMELER:
  • 1  kg.yufka       (5 adet)
  • 2  Bağ ıspanak  (500 gr.)
  • 2 Adet orta boy soğan
  • 250 – 300 gr. beyaz peynir
  • Veya lor peyniri
  • Pul biber – karabiber
  • Tuz
Sosu nasıl yapılır?
Normal boyda su bardağıyla;
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 3 Yumurta
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle ıspanakları kumu temizleninceye kadar bol su ile iyice yıkıyoruz.Suyunun süzülmesi için bir süre süzgeç üzerinden beklettikten sonra çukur bir kap içerisine ince ince doğrayın.Ispanakların yumuşaması için üzerine bir tutam tuz serperek ıspanakları  elinizle ovalayın.(Böreğine koyacak olduğunuz peynirin tuz oranına dikkat edin yoksa böreğinin aşırı tuzlu olur)

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Ciğer Sarma


1ciger sarma Nefis Ciğer Sarma  Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

MALZEMELER
1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu iç gömleği
1 çay bardağı pirinç
2 çay kaşığı nane
1 adet soğan
1 yemek kaşığı yağ
1/2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Kuzu ciğerini kuş başı doğrayıp, kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin. İç gömleğin yağını yıkayıp, küçük bir tepsiye koyarak üzerine sıcak su dökün, içi hazırlanana dek bir kadarda bekletin.
Bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun, üzerine küçük doğranmış ciğer parçalarını ilave edin ve beş dakika devamlı kanştınlarak kavurun. Daha sonra yıkanmış pirinci katın, bir iki defa daha çevrin, bir çay bardağı su ve tuz ilave edip, hafif ateşte suyunu çekene dek pişirin. Nane ve karabiber koyup karıştın.
Kuzu iç gömleği bıçakla, 10-15 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün. Herbir parçaya, hazırladığınız ciğerli pilavdan alacağı kadar koyup, dışarı taşmayacak şekilde uçlarını toplayıp kapatın. Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde bir cam tepsiye dizin ve üzerine salça sürüp sıcak fırında on dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Etli Yeşil Mercimek


etli yesil mercimek Etli Yeşil Mercimek Tarifi

Malzemeler
* 500 gr kuşbaşı et
* 2 çorba kaşığı Sana
* 2 su bardağı yeşil mercimek
* 5-6 su bardağı su
* 3-4 adet soğan(halka şeklinde doğranmış)
* 3 domates(küp doğranmış)veya 1 çorba kaşığı salça (1 kahve fincanı suda eritilmiş)
* Tuz

Tarifi
1. Mercimeği akşamdan ıslatın,veya haşlayın. Suyunu süzüp,bir kaba koyun.
2. Eti tencereye koyup,Sana ve bol miktarda soğan ilave edin.Bol mercimeğin lezzetini arttıracaktır.
3. Orta hararetli ateşe koyup,soğanlar hafif sararıncaya ve et de suyu çekinceye kadar kavurun.
4. Domatesi ilave edip karıştırın.
5. 5-6 su bardağı su koyup, mercimekleri ilave edin.
6. Orta hararetli ateşte,et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya inmesine yakın,tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
7. Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince,servis tabağına boşaltıp,sıcak olarak
servis yapın.

PÜF NOKTASI:
Yemeğin pişmesine yakın 2 kaşık sirke ilave ederseniz,daha lezzetli olacaktır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Patlıcan Oturtma



Malzemeler :
♦ 250 Gr Orta Yağlı Kıyma
♦ 4 Adet Kemer Patlıcan
♦ 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
♦ 4-5 Adet Yeşil Sivri Biber
♦ 1 Adet Orta Boy Domates
♦ 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
♦ 1/2 Yemek Kaşığı domates Salçası
♦ 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
♦ 1 Yemek Kaşığı Margarin
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Kızartmalık Sıvı Yağ

Orman Kebabı


Malzemeler :
♦ 500 Gr Kuzu But Eti
♦ 2 Adet Orta Boy Patates
♦ 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
♦ 2 Adet Havuç
♦ 1 Su Bardağı Bezelye
♦ 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
♦ 1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
♦ 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
♦ 1 Yemek Kaşığı Tereyağı ya da Margarin
♦ 2 Tatlı Kaşığı Kekik
♦ Tuz
Hazırlanışı :
Kuzu etinizin yağ ve sinirlerini ayıklayın. Büyük tavla zarı iriliğinde küpler halinde doğrayın. Kuru soğanları yemeklikten daha iri kıyın. Havuçların dışını kazıdıktan sonra patatesler ile birlikte kuşbaşı etler iriliğinde küp küp doğrayın.
Derin bir tencereye yağlarınızı ilave edin. Soğanları ekleyerek 2-3 dakika sarartana kadar karıştırın. Ardından etleri ilave edin ve karıştırarak kavurun. Etler suyunu bırakıp çekince patates ve havuçları ekleyerek 3-4 dakika çevirin. Salçaları ilave edin ve tüm malzemenize iyice yedirin. Yaklaşık 2 büyük su bardağı su ilave ederek kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişirme sürecinin tamamlanmasına 5 dk kala konserve bezelyenizi ilave edin. Ardından tuzunuzu ve kekiğinizi de ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra servise hazırdır.
Püf Noktası :
♦ Bu yemekte dana eti de kullanabilirisiniz. Dana etinin kolay pişen bölgesinden tercih etmelisiniz. Dana eti kullanırke sebze ilavesinden önce su ekleyerek 20 dk etlerinizi pişirin.
♦ Konserve bezelye yerine taze bezelye kullanacaksanız, pişirmenin tamamlanmasından 15 dk önce bezelyelerinizi ilave edin.
♦ Kekik sevmeyenler karabiber kullanabilirler. Hatta dilerseniz biraz da kimyon ilavesi yapabilirsiniz.
Notlar :
♦ Bu tarifi güveçte de yapabilirsiniz. Çok daha lezzetli olacaktır.
♦ Fırında yapmak isterseniz etleri pişirdikten sonra fırın kabınıza alın. Üstüne havuç ve patateslerinizi ekleyin ve salçanızı iyice karıştırarak ilave edin. Suyunu ilave ettikten sonra fırın kabınızın ağzını bir alüminyum folyo ile kapatın. Sebzeleriniz pişinceye kadar 200 C fırında pişirin. Daha sonra bezelye ilavesi yaparak 5 dk daha fırında bekletin.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Köfte



köfte Köfte Tarifi

Malzemeler: ( 8 Kişilik)
  • Karabiber
  • 1 kg. köftelik kıyma ( hafif yağlı olmasını tavsiye ediyoruz)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Köfte tarifinin hazırlanma aşaması:
Kıyma , rendelenmiş soğan ( blender ile yapabilirsiniz ), ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu bir kap içerisinde iyice karıştırıp yoğurun.
Köfte karışımından büyük erik  büyüklüğünde parçalar alıp, parmak şekline getirerek yuvarlayın.
Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kısık ateşte kızartın.Unutmayın kısık ateşte pişen köfte her zaman daha lezzetlidir.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Karnıyarık


karnıyarık yemeği Karnıyarık Tarifi

Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su
  • zeytinyağı
  • tuz
Yapılışı:
  1. Patlıcanları çizgili – alaca soyup, tuzlu suyun içine koyarak bekletin
  2. Bu arada küp küp doğranmış soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun.
  3. Kavrulanlara kıymayı ilave edin.
  4. Kıymalar renk değiştirirken küp küp doğranmış domatesleri (her patlıcan için bir dilim ayırın), maydanozu ve tuzu ekleyin.
  5. Acısı çıkan patlıcanları yağda kızartın.
  6. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarından yarın.
  7. Yarıklara kıymalı karışımı doldurun.
  8. Doldurulmuş patlıcanların üzerine ayırdığınız domates dilimlerini koyun.
  9. Kıymalı harcı hazırladığınız tavaya salçayı ve suyu koyup karıştırarak kaynatın.
  10. Kaynayan sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
  11. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırnda 1 saat pişirin.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Tavuklu Pay



1tavuklu pay Tavuklu Pay Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
1 adet haşlanmış bütün tavuk
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi İçin:
1 adet soğan
100 gr. kaşar peyniri rendesi 3 çorba kaşığı çiğ krema
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
6 diş sarmısak
Tuz Karabiber

Tavuklu Pay Tarifi
Un kabartma tozu, süt, 1 yumurta, sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu iyice yoğurup bir hamur elde edelim. Bu ha­muru 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Diğer yanda haş­lanıp didiklenmiş tavuğu, yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kav­rulmuş soğanların içine atıp biraz kavuralım. Ocağın altını ka­patıp çiğ krema, rendelenmiş peynir ve tuz ekleyip karıştıra­lım. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 25 cm.’lik bir tart kalıbına 1. parçayı yayalım. Üzerine hazırladığımız tavuk harcını yaya­lım. Hamurun 2. parçasını onun üzerine açalım. Üzerine yu­murta sarısı sürüp 180° fırında 30 dakika pişirelim.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Tavuklu Karnıyarık



1tavuklu karniyarik Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı


Malzemeler
500 gr. tavuk kuşbaşı
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
3-4 diş sarmısak
6 adet patlıcan
Tuz
Karabiber Sıvı yağ

Tavuklu Karnıyarık Tarifi

Kemer patlıcan közlenip kabukları soyulur. Kararmamaları için limonlu suda 15 dakika bekletilir. Diğer yanda soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Tavuk kuşbaşı ekle­nip kavrulmaya devam edilir. 2 adet domates rendelenip ten­cereye alınır. Domates suyunu çekene dek pişirilir. Tuz ve ka­rabiber eklenip bir-iki defa karıştırılır. Közlenen patlıcanların ortası kaşık yardımı ile aralanıp bu aralığa hazırlanan tavuk et­leri doldurulur. Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber yerleştirilir. Sarımsaklar ince ince doğranıp karnıyarıkların üzerine yerleştirilir. Biraz salça sulandırılıp yemeğin üzerine dökülür. 180° fırında 25 dakika pişirilir.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Arpacık Soğanlı Tavuk


Malzemeler
500 gr. tavuk kuşbaşı
500 gr. arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Biraz bezelye
Tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Arpacık Soğanlı Tavuk Tarifi
Arpacık soğanlar ayıklanıp tencereye alınır. Sıvı yağ ek­lenip kavrulur. Tavuk etleri ilave edilip kavurmaya devam edi­lir. Küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelye ilave edilip kendi suyu ile pişmeye bırakılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Tavuk Budu Sarma



1tavuk budu sarma Tavuk Budu Sarma Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
4 adet tavuk pirzola
Dolma içim
150 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı buğday (aşurelik)
1/2 çay bardağı ince bulgur
100 gr. dolmalık kıyma
6 dilim pastırma
1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sos İçin:
1 çorba kaşığı salça
2-3 diş sarmısak
1 bardak su

Tavuk Budu Sarma Tarifi
Aşurelik buğday robotun içinde incecik çekilir. Kıyma karıştırma kabına alınıp içine buğday, ince bulgur, yemeklik doğranmış soğan, salça, ince doğranmış pastırma, tuz, karabi­ber ve 1,5 su bardağı su eklenip karıştırılır. Yıkanmış asma yaprağına aynen dolma sarar gibi sarılır. Bir tencerenin dibi­ne tavuk butlan dizilir. Üzerine hazırlanan sarmalar düzgün­ce yerleştirilir. En üste de bir kâsede salça, su ve ezilmiş sar­mısak karıştırılıp sos yapılır ve dökülür. Orta ateşte 45 dakika pişirilir.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Susamlı Tavuk


1susamli tavuk Susamlı Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
4 adet tavuk göğüs eti
4 adet havuç
1 adet soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı susam
Tuz
Tarifi
Susamlı Tavuk Tarifi
Temizlenip çubuk çubuk doğranmış havuçlar sıvı yağ ile birazcık çevrilir. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenip biraz daha kavrulur. Ayrı bir tencerede küp küp doğranmış tavuk etleri azıcık sıvı yağ ile kavrulur. Suyunu salıp iyice çekmesi beklenir. Tuz ve susam eklenip biraz daha kavrulur. Kavrul­muş soğan ve havuç eklenir. Rendelenmiş domates ilave edilip 5 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Tavuk Bohçası



1tavuk bohcasi Tavuk Bohçası Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
5 adet patates
250 gr. mantar
2 adet tavuk göğüs eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri 3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı mısır unu 2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
Tuz Karabiber
Tarifi
Tavuk Bohçası Tarifi
Tavuk etleri küçücük küpler halinde doğranır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Tavuk etleri ve mantar ilave edilir. Tavuk etleri suyunu salıp iyice çekene dek pişiri­lir. Tuz, karabiber eklenip 1-2 karıştırılır. Diğer yanda haşlan­mış patates iyice ezilir. Un, 2 yumurta sarısı, rendelenmiş ka­şar peyniri ve tuz eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan hamur­dan iri parçalar alınıp avucumuzda açılır. Hamurun ortasına mantarlı, tavuklu içten konulup hamur kapatılır. Diğer yanda galete unu ve mısır unu harmanlanır. Hazırladığımız bohçalar bu karışıma bulanıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde üzer­leri kızarana dek pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Tavuk Köfteli Enginar



1tavuk kofteli enginar Tavuk Köfteli Enginar Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
6 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 çay bardağı bezelye
200 gr. tavuk kıyma
3 yemek kaşığı irmik
Tuz
Karabiber Kimyon Sıvı yağ
10-15 adet arpacık soğan
Üzeri için:
Domates
Sivri biber

Tavuk Köfteli Enginar Tarifi
Enginarları temizledikten sonra kararmamaları için li­monlu suda bekletelim. Sonra küp doğranmış havuçlarla bir­likte 10 dakika haşlayalım. Diğer yanda tavuk kıymasının içi­ne tuz, karabiber, kimyon ve irmiği koyup iyice yoğuralım. Haşlanan enginarları tenceremize alalım. Küp doğranmış patates, bezelye ve havuçları enginarların ortasına yerleştirelim. Hazırladığımız tavuk kıymasından yuvarlak köfteler yapıp en­ginarların üzerine yerleştirelim. Etrafına arpacık soğanları yer­leştirelim. Üzerlerine halka doğranmış domatesleri ve sivri bi­berleri kürdanla tutturalım. 15 dakika pişirelim.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

29 Nisan 2013 Pazartesi

Tavuk Dolması


1koycegiz usulu tavuk dolmasi Köyceğiz usulü tavuk dolması Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler:
1 tavuk
1,5 çay fincanı pirinç
100 gr. tavuk ciğeri
1 yemek k.dolmalık fıstık
1 yemek k.kuş üzümü
1 miktar maydanoz
tuz, karabiber
sosu için:
2 diş sarımsak
1yemek k.salça
1 tatlı k.un
1 çay fincanı nohut

Hazırlanışı:
Pilav tenceresine sıvıyağı alalım, yemeklik doğradığımız soğanı ve fıstığı hafif kavuralım. Üzerine tavuk ciğerini ve pirinci alalım kavurmaya devam edelim, kuşüzümü ilave edelim bir iki karıştırıp ocaktan indirelim. Ayıklayıp, yıkadığımız maydanozu incecik kıyalım tencereye ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız iç malzemeyi, tavuğun içine dolduralım ve dikelim.
Büyük bir tencereye tavuğu alalım, üzerine sıcak su ilave edip haşlamaya bırakalım.
Tavuk pişince fırın tepsisine alalım 200 derecelik ısıda kızartalım.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Tavaya sıvıyağı alalım, ince kıydığımız sarımsak ve salcayı sote edelim. Un ilave edelim hafif kavuralım, haşlanmış nohut ve tavuk suyunu katarak kıvama gelmesini sağlayalım.(boza kıvamında suyu olmalı).
Kızaran tavuğu servis tabağına alalım dikişlerini açalım.Üzerine nohutlu sos dökerek,servise sunabiliriz.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Avokadolu Tavuk


Avokadolu Tavuk

1avokadolu tavuk Avokadolu tavuk Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler:
4 tane avokado
250 gr. tavuk eti
1 kâse mantar
1adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1çay b. krema
zeytinyağı
tuz, karabiber
Üzeri için:
100 gr. kaşar peyniri
Öncelikle avokadoyu ikiye bölelim, içini boşaltalım,(bir kısmını püre için ayıralım)
Bir tavaya sıvıyağı alalım, yemeklik doğradığımız soğan ve sarimsagi sote edelim. Küp doğradığımız mantar ve tavuk etini ilave edelim kavuralım. Küp doğradığımız domatesi ilave edelim pişmeye bırakalım. Tavuk etleri pişince ocaktan alalım.
Bu arada avokadoyu ezelim, içine kremayı katıp karıştıralım.
Pişen tavuk etlerini avokado kabuklarının içine dolduralım, üzerine hazırladığımız kremalı püreyi eşit miktarda boşaltalım. Son olanakta kaşar peyniri rendesini serpelim 170 derecelik ısıda rende peynir eriyene kadar tutalım.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Fırında Köy Tavuğu


1firinda koy tavugu Fırında Köy Tavuğu Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı
Malzemeler : 
• 1 bütün tavuk
• 4 biber
• 4 domates
• 2 soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 çorba k.domates salçası
• Zeytinyağı
• Tuz
• Tane karabiber
• Biberiye
Garnitürü için:
• Patates
Tavuğu kemikli olarak iri doğrayıp fırın kabına alın. Daha sonra üzerine tuz, zeytinyağı, tane karabiber ve biberiyeyi ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak 200 derecede 15-20 dk. kızarana kadar pişirin. Kızaran tavuklara iri doğranmış domates, sarımsak, biber ve soğanı ekleyerek tekrar fırına verin.
Patatesleri alüminyum folyoya sararak bir tepsiye dizin.180 derecede pişirin.
Tavuk ve patates pişince beraber sıcak sıcak servis edin.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Köri Soslu Tavuk


korili tavuk sote Köri Soslu Tavuk Tarifi


Malzemeler:
  • 500 gr tavuk göğüs eti
  •  1 su bardağı süt
  •  1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek  kaşığı köri ( kaşık tam dolu olmasın)
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 6 adet konserve mantar
Yapılışı:
Tavuk etleri kuşbaşı olarak küp küp şeklinde doğranır.
Teflon tencereye koyulan etler suyu çekene kadar kışık ateşte pişirilir.
Ayrı bir kapta; süt, un, tuz ve köri çırpılır.
Tenceredeki suyu çekilmiş etlerin üzerine dökülür ve yavaş yavaş karıştırılır.
Kısık ateşte pişirilir. En son olarakta tereyağ ve mantarlar eklenir.
Not:Eğer köri sosunu daha fazla isterseniz, süt miktarını biraz arttırabilirsiniz.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Kaburga Dolması


kaburga dolmasi nasil yapilir tarifi ve yapilisi Kaburga Dolması Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

MALZEMELER (8-10 Kişilik)
1 koyun kaburgası (2-2,5 kg)
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet kuzu ciğeri
4 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
(yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Tarifi

Kaburgayı keskin bir bıçakla enine doğru keserek içinde pilavın konulacağı cebi açın. Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın. Ilık suya koyup bekletin. Ciğeri küçük küp biçiminde doğrayın, bir kenarda bekletin. Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun. Biraz tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana kadar 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün. Bunun üzerine suyu süzülüp iyice yıkanmış pirinç ve bir tutam tuz ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatı ilave edin. Tadına tuzuna bakın. Kuşüzümünün suyunu süzüp pilavın üstüne serpeleyin. Kapağını kapatın. Çok kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. Hazırladığınız pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun. Pilav miktarını çok iyi ayarlayın; çok doldurursamz patlayıp pirinçler tencereye saçılabilir, az doldurursanız kaburga içine su alabilir. Pirinçlerin dağılmaması için cebin ağzını kalın bir iplikle dikin. Etin üzerine salça sürün. Kaburganın rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın. Önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin. 3 su bardağı kaynar su ilave edin, tuzunu serpin. Kapağını örtüp yaklaşık 1 saat pişirin. Diğer tarafını çevirin. İyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin. Et tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır; çünkü kullanacağınız ete göre pişirme süresi değişebilir. Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Sebze Dolması


sebze dolmasi nasil yapilir tarifi ve yapilisi Sebze Dolması Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
6 adet kırmızı biber
2 adet patates
8 adet sivri biber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sos İçin: Sarmısaklı yoğurt
Sebze Dolması Tarifi
Kırmızı biberler közlenip kabukları soyulur. Tohumları çıkartılıp içi temizlenir. Diğer yanda iri doğranmış sivri biber teflon tavada sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan biberler yağları süzülüp bir başka kaba alınır. Kabukları soyulup küçücük doğranıp biberlerin kavrulduğu tavada sürekli karıştırarak kavrulur. Pişince biberlerin yanma alınır. Tuzlanıp karıştırılır. Közlenmiş biberlerin içine doldurulup servis tabağına ters çevrilip üzerlerine sarmısaklı yoğurt dökülür ve servis yapılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

Ispanaklı Patates Dolması

Malzemeler

5-6 adet patates
250 gr. ıspanak
1 küçük kuru soğan
Tuz
Karabiber
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı Patates Dolması Tarifi
Patatesler güzelce yıkanıp kabukları ile beraber haşlanır. Kabukları soyulup rendelenir. Tuz, karabiber, sıvı yağ konu­lup yoğurulur. Ispanaklar da iyice yıkanıp süzülür. Soğan ye­meklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Ispanaklar ilave edilip sularını çekene dek kavrulur. Patateslerden cevizden büyük toplar yapılır. Bu topların ortasına parmağımızla çukurlar açı­lır. Bu çukurlara hazırlanan ıspanaklar yerleştirilir. Servis yapılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)